Kategoriarkiv: Offentlig aktivitet

Offentlig flygbladsutdelning i Nyköping

Onsdagen den 29:e augusti var Kampgrupp 110 i Nyköping och delade ut propaganda på torget vid valstugorna. Aktiviteten hade inte ens hunnit påbörjas innan polisen kom körandes i hög hastighet in på torget. Efter en kort diskussion höll de sig dock på avstånd.

Mottagandet av Nyköpingsborna var överlag positivt och många givande diskussioner fördes, bland annat med en ung somalier och en libanes som var väldigt positiva till nationalsocialism och Motståndsrörelsen.

Aktiviteten ses som väldigt lyckad.

Offentligt valarbete i Huddinge kommun

Valinformation delades ut till folket som passerade området kring matbutikerna Lidl och ICA vid Flemingsbergs station och parkeringsplats söder om Stockholm. På plats under eftermiddagen 20/8 fanns kamrater från Kampgrupp 101 och 108.

Det var mest positiva reaktioner men även några negativa. Men trenden är tydlig, Nordiska motståndsrörelsen är efterlängtad.

Vid just denna ICA-butik profiterar man till exempel på nordiska traditioner så som kräftskivan. Men i nästa stund står man bakom ett utrotande av densamma i och med sitt tydliga hat mot de som värnar om traditioner.

I vanlig ordning kom personal ut och sa att man inte fick stå där, men motståndsmännen flyttade inte på sig utan hänvisade till lagen, varpå hot kom om att ”hämta flera”. Lidl-personalen var mest nyfiken och störde inte aktivisterna. Ty det ICA-handlarna och de med liknande agendor inte förstår är att det till slut upplysta folket genomför en massiv bojkott av deras butiker och det kommer att innebära slutet för dem, och så kommer det att bli.

Trots att polishuset var i synhåll dröjde det någon halvtimme innan polisen dök upp, med ett filmteam i hasorna som producerade någon sorts dokumentär.

Detta tackar vi för och hoppas att vi senare kommer med i produktionen för mer pr-spridning.

Trots flera tafatta och smått desperata bedjande försök till polisen från ICA-personalen att flytta aktivisterna valde polisen att åka vidare, då de såg att något brott eller ordningsstörning inte begicks.

Innan aktiviteten avslutades började några rasfrämlingar brösta upp sig. Man kunde till exempel höra språkliga konststycken så som att aktivister skulle ”knollah sin mamah”, och efter det att han själv även skulle göra detsamma. Då de förstod att motståndsmännen inte viker ner sig gick de vidare, men då började två alkoholiserade arga vita män som kan knytas till hatprojektet ”Kämpa Stockholm” – som inte tyckte att man skulle vara på ”deras” gator. Ett annat budskap från en av de förvirrade rödingarna var att alla inte är lika värda.

Till er röda: Vi ses i Stockholm på lördag, för då skall det demonstreras för verklig förändring!

Offentlig aktion i Nyköpings hamn

Onsdagen den 15/8 begav sig tre medlemmar från Kampgrupp 110 till Nyköpings hamn där det skulle hållas en bilutställning. En gång i veckan under hela sommaren hålls temadagar i hamnen där människor visar upp olika typer av fordon och eventet är ofta väldigt välbesökt.

De tre frihetskämparna ställde sig i hamnen och började dela ut flygblad, valtidningar och även valfoldrar till dem som var intresserade. Stämningen var mycket god och många tog glatt emot flygbladen och vissa stannade till och diskuterade Nordiska motståndsrörelsens politik.

Arrangören till bileventet ville av okänd anledning inte att folk skulle få ta del av Motståndsrörelsens budskap och hotade med att ”ni har fem minuter på er innan polisen kommer hit och kör bort er”.

Han blev dock informerad att det var allmän plats men att han gärna fick ringa polisen för att de skulle slösa resurser på att åka dit och berätta att det var allmän plats. En polispatrull kom till platsen men höll sig passivt på avstånd några minuter, för att sedan åka därifrån.

Aktiviteten avslutades efter ett tag och ett par hundra flygblad hade då bytt ägare. Dagen ses som väldigt lyckad.

Polistrakasserier i Näste 1 – aktivister hindrades från att sprida Motståndsrörelsens politik 

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Aktivister från Näste 1 blev under förra lördagen nedslagna och omhändertagna när de befann sig inne i Stockholms city för att dela ut valflygblad.

Lördagen den 4 augusti var område 1 från Näste 1 ute på Stockholms gator för att sprida valsedlar och valflygblad. Under hela den veckan hade huvudstaden smutsats ned av årets upplaga av Europride, och som avslutning på homo-spektaklet skulle Pride-paraden marschera längst med Stockholms gator.

Område 1:s aktivister hade då bland annat planerat att stå på broar och vägar längs med paradens färdväg med banderoller som spred sunda budskap i kontrast till den pågående galenskapen. Dagen började med att aktivister och medlemmar samlades en bit utanför stan för att sedan gemensamt bege sig in till city. Väl inne i stan gick man igenom lämpligast plats för att placera banderollerna samt var man skulle dela ut valsedlar.

Man bestämde sig för att dela längs med homo-tåget och började gå mot platsen. Aktivisterna möttes dock ganska omgående av både poliser och ordningsvakter, som av Motståndsrörelsens blotta närvaro snabbt blev hysteriska. Efter endast några meters delande av valflygbladen blev man stannade och ombedda att gå ner i tunnelbanan för ”en dialog”, varpå den ansvarige på platsen svarade med att de minsann inte tänkte gå ner någonstans utan förde gärna en dialog där de befann sig. Ordväxling uppstod mellan den ansvarige på platsen och polisens befälhavare, varpå polisen plötsligt blev rabiat och började att slå aktivisterna med sina batonger samtidigt de gapade att man skulle lägga sig ner på marken.

När alla väl låg på marken, inklusive Motståndsrörelsens fotografer, så omhändertogs samtliga och några greps. Nästkommande sex timmar fick man sedan tillbringa i arresten. När alla senare var frisläppta möttes man återigen upp på den ursprungliga samlingsplatsen för att diskutera dagen och åka hem.

Man kunde bland annat då konstatera att systemet fortsätter att göra allt i sin makt, och ta till alla medel, för att försöka hindra organisationens och partiets framgångar i det stundande valet. Men trots deras tama försök att stoppa oss kommer den sanna oppositionen aldrig att tystas. Nationalsocialismen och Nordiska motståndsrörelsen är här för att stanna.