Flygbladsutdelning i Sigtuna

KAMP. Näste 1 genomförde under söndagen en flygbladsutdelning i staden Sigtuna i norra Stockholm. Aktiviteten bedöms som lyckad trots smärre incidenter. En man blev tillrättavisad då han försökte slita propaganda ur händerna på en aktivist.

Söndagen den 20 december genomfördes en offentlig flygbladsutdelning i näste 1:s regi. Ett tiotal aktivister och aktiva partimedlemmar samlades för att tillsammans sprida organisationens budskap under en julmarknad i Sigtuna. Sigtuna julmarknad är ett välkänt evenemang som årligen drar till sig besökare från hela Stockholm. Marknaden är en typisk svenska marknad med försäljning av bland annat hemslöjd.

Sigtuna julmarknad 002

Man ställde upp sig runt om kring stora torget och började dela blad till passerande. Stämningen var lugn med många positiva kommentarer. Efter en stund uppmärksammade dock kommunens lakejer att maktens opposition var på plats varpå de hävdade att de skulle polisanmäla ansvarig på plats samt tillkalla polis. Organisationen stod dock fast och vägrade avbryta sin aktivitet.

20151220_142446

Något senare under aktiviteten kom en man fram till en av aktivisterna och bad om flygblad varpå han försökte ta flera ur händerna på aktivisten, mannen tillrättavisades självklart av aktivisten varpå en diskussion uppstod. Situationen lugnade sig dock och mannens fru drog med sig honom därifrån.

20151220_144521

Utöver dessa små incidenter var aktiviteten lugn och anses väldigt lyckad. Många blad kom ut, intressanta diskussioner fördes på flera håll och flertalet personer uttryckte en glädje över att se oss på plats.

Sigtuna julmarknad 004Sigtuna julmarknad 005

 

 

Daniel Wretström hedrad i Stockholm

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Aktivister från Motståndsrörelsens första näste har hedrat Daniel Wretström på hans dödsdag.

wretström front 1

Den 9 december var det 15 år sedan Daniel Wretström mördades i Stockholmsförorten Salem. Daniel Wretström hann bli blott 17 år innan hans liv avslutades i ett dike en kall decembernatt. Det var rasfrämlingen Khaled Odeh som skar halsen av en försvarslös Daniel Wretström efter att 17-åringen hade misshandlats av ett invandrargäng.

Några veckor innan mordet hade Sveriges dåvarande statsminister gått ut och sagt att man skulle ”krossa nazismen” vilket uppmuntrade invandrare till att angripa patriotiska svenskar som Daniel Wretström.

wretström 1

Ända sedan mordet på Daniel Wretström har aktivister från Motståndsrörelsen hedrat hans minne genom deltagande i den årliga Salemmanifestationen samt minnesstunden vid mordplatsen. Efter att Salemfonden lagts på is så har aktivister från organisationen närvarat vid Daniels grav. I år var inget undantag för Näste 1, en delegation åkte till graven där ljus tändes och blommor lades ned.

wretström 3

Kampgrupp 3 hedrade också Daniel Wretström genom att tillverka en banderoll med texten ”RADIKAL KAMP – För minnet av Daniel Wretström” och en uppochnervänd Algizruna i trä. Aktivisterna åkte sedan till mordplatsen där fristående nationalister tidigare under kvällen hade lämnat ljus och en bild av Daniel Wretström. På platsen lämnade aktivisterna från Kampgrupp 3 Algizrunan, ett ljus och en bukett blommor innan man satte upp banderollen på en närliggande gångbro. Aktivisterna stannade kvar på platsen i över en timme för att se till att ingen skulle skända minnesplatsen.

wretström 2