Flygbladsutdelning i Stockholm

På onsdagskvällen den 18 oktober var medlemmar ur Kampgrupp 101 ute och delade ut 400 flygblad till boende i ett radhusområde i utkanten av Fruängen samt i villaområdet i Älvsjö. Flygbladen informerade om att Finland kan vara på väg att mista yttrandefriheten.

En könlös individ som såg ut som en man men lät som en kvinna kunde uppenbarligen inte hålla sig utan läste flygbladet direkt efter att det damp ner i brevlådan. Denne verkade dock inte tycka att ett lands yttrandefrihet är någonting allvarligt, utan ropade istället till flygbladsutdelarna ”det är ingen som bryr sig”.

Mer än så hände inte och aktiviteten flöt på lugnt och smidigt.

Är du mån om yttrandefriheten? Slut då upp i vår gemensamma kamp och kontakta Näste 1.

Luther-aktion i Botkyrka kommun

Natten till den 23:e september, innan en teaterföreställning om Martin Luther i Botkyrka kyrka, begav sig aktivister från Näste 1 dit för att informera om Luthers radikala åsikter angående det judiska folket.

En specialgjord mall användes i närheten av kyrkan och informationsblad med viktiga citat ur Luthers bok Judarna och deras lögner sattes upp på kyrkporten och informationstavlor kring kyrkan.

När Luther för 500 år sedan spikade upp sina teser på kyrkporten i Wittenberg, så var han nog väl medveten om att många skulle se honom som en ensam galning. Men idag hyllas han av somliga som en storslagen frihetskämpe. Vad som ofta inte lyfts fram i dessa hyllningar är dock hans starka kritik av det judiska folket, som han sammanfattade i boken Judarna och deras lögner.

Gör som Luther och läs sanningen om judarna! Antingen i Nordfronts artiklar eller genom att söka upp boken. Men, framför allt, gör motstånd!