Informationsspridning och möten med uppjagade kvinnor – Uppsala

Tisdagen den 27:e mars begav sig delar av Kampgrupp 106 ut i Sunnersta, Uppsala, för att sprida information om det enda alternativet inför riksdagsvalet. Cirka 700 flygblad delades ut i postlådor i skenet av den vackra vårsolen.

Trots att Sunnersta ligger bara en stenkast från exempelvis Gottsunda som är känt för sina invandrarupplopp och därför periodvis är en no-go-zone där inte ens stadsbussarna åker, verkade det som att åtminstone en del av det idylliska vita medelklassområdets invånare fortfarande lever bekvämt i sina bubblor, som var så starka att dessa få individer – medelålderskvinnor och medelklasskvinnor – reagerade på ett helt rabiat sätt över att se ett flygblad.

En av dessa personer till exempel bestämde sig att stå och skrika på gatan åt flygbladsutdelare. En annan kvinna bestämde sig för att gå efter gruppens medlemmar och försökte skälla på dessa med meningslösa eller felaktiga skällsord som hon uppenbarligen inte visste vad de betydde, även om hon beskrev sig att vara en lärarinna. Man skulle kunna förstå att kvinnan reagerade mycket emotionellt eftersom hon berättade att hon var lärarinna till många invandrarbarn, även om hon själv är ett exempel av en person inblandad i det pågående folkutbytet. Men samtidigt verkade hon i sitt argument vara utan någon förmåga att reflektera saker från en långsiktig och ekologisk synvinkel, utan ville hellre ge bort sitt land, folk och våra barns framtid.

Även om medlemmarna var aktiva med det demokratiska arbetet att informera folk om ett politiskt alternativ inför valet 2018, försökte denna lärarinna läxa upp gruppen om ”demokrati” även om hon själv inte kunde förstå ordets betydelse och ville stoppa och förbjuda gruppen att dela ut mer valblad i området.

Situationen blev nästan hetsig när an annan arg och joggande medelålderskvinna hade märkt ett flygblad i sin postlåda. Hon sprang efter flygbladsutdelare en lång väg och sedan försökte hon ta fysiskt tag på en kvinnlig medlem. Med sitt oförståeligt ursinniga beteende fortsatte hon verbalt attackera flygbladsutdelarna och ville stoppa valarbetet. Det gick inte dock, och fler flygblad delades ut tills gruppen var nöjd för dagen.

Är du trött på att sitta på soffan och vill komma med och delta i det spännande valarbetet? Ansök till Nordiska motståndsrörelsen!