Aktivism med tillrättavisning – Vagnhärad

Fredagen den 1:a juni möttes delar av Kampgrupp 110 upp i Vagnhärad i Trosa kommun för att bedriva basaktivism. Först delade kamraterna upp sig i två grupper för att dela ut flygblad, varpå cirka 350 st delades ut i rask takt.

Den ena gruppen stötte på en trevlig dam som det diskuterades med en lång stund. Den andra gruppen träffade dock en mindre trevlig grabb som var tydligt alkoholiserad och drogpåverkad. Hans två kompisar kunde föra en vettig diskussion men den berusade grabben som förde en cirkeldiskussion gång på gång blev efter ett tag aggressiv och slet bland annat sönder ett flygblad och mordhotade motståndsmännen.

Efter att ha fått flertalet varningar om att lugna ner sig oskadliggjordes han genom att få sin läpp spräckt varefter han släpades bort till bilen av sina vänner, vilka betedde sig korrekt.

Senare möttes kamraterna upp för att sätta upp affischer och klistermärken, varav en stor mängd nu pryder centrum. Även här blev det lite action när ett gäng tjejer påträffades med att riva ner en affisch och verbalt fick tillrättavisas för fräckheten.

Flygblad till Jönåker i Nyköpings kommun

Kvällen den 9:e juni begav sig två kamrater ur Kampgrupp 110 till samhället Jönåker för att dela ut flygblad. En blandning av valflygbladen och de nydesignade partiprogramsbladen delades ut till hela Jönåker.

När aktionen nästan var färdig kom en pk-svensk ”cowboy” med sin persiske vän körandes efter kamraterna. En debatt uppstod, men kamraterna märkte efter ett tag att den svenska mannen hade problem med att lyssna, samt eventuellt förstå, vad nationalsocialismen innebär.

De ställde till slut till med en scen om att de aldrig vill ha propaganda från Motståndsrörelsen i sina brevlådor igen. När de fick klart för sig att Motståndsrörelsen delar ut sanningsbudskapen i hela Norden skiljdes man åt och kamraterna fortsatte med aktiviteten.

På vägen hem delades det även ut flygblad längs med landsvägar och runt 400 flygblad fick byta ägare.