Brandstation kvoterar in kvinnor – slopar barriärer och ”tråkigt” prat om krav

INRIKES. En brandstation i Norrtälje kommun har nu nominerats till Jämställdhetspriset 2018 då de kampanjat för att kvotera in fler kvinnor, vilket också gett resultat. I rekryteringsarbetet har man dock valt att inte ”sätta upp barriärer” och slopat prat om krav.

Räddningstjänsten i Norrtälje kommun har genom rekryteringskampanjer lyckats med att höja antalet kvinnliga sökande från tre till 33 de senaste två åren. Däremot har detta inneburit att man slopat allt ”tråkigt” prat om krav och liknande.

— Istället för att sätta upp barriärer och förklara vilka krav vi ställer på våra brandmän så har vi försökt förklara hur fantastiskt det här yrket är. Vi tror att många kan klara våra tester med rätt vägledning och träning, säger Magnus Wallin, räddningschef Norrtälje kommun och fortsätter:

— Alla vi rekryterar klarar testerna. På räddningsinsatser behöver vi olika kompetenser. Ibland är det bra att vara liten och smidig, ibland är det bra att vara stor och stark. Det är kombinationen som vi tycker är den bästa lösningen.

Jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) besökte räddningstjänsten i Norrtälje under onsdagen och hon tycker att deras arbete är toppen.

— Här är att man var väldigt noga med att se över vad man själv kunde göra. Alla kan arbeta med jämställdhet på ett expansivt och proffsigt sätt, man behöver inte alltid vänta på att andra ska sätta igång nånting, säger Regnér.

Räddningstjänsten i Norrtälje har nu nominerats till Svenska Jämställdhetspriset 2018. Nomineringen grundas på att de lyckats med att kvotera in fler kvinnor, då var fjärde person som rekryterats under de senaste två åren har varit en kvinna.

Källa:
Norrtälje brandstation satsar på jämställdhet