Dubbelt upp i Näste 1

AKTIVISM. Lördagen den 28 oktober genomförde Nordiska motståndsrörelsens Näste 1 två offentliga aktiviteter samtidigt på olika orter. Område 1 (den norra delen av Nästet) befann sig i Bålsta, medan Område 2 (den södra delen) var ute på Eskilstunas gator. Här följer rapporter från båda aktiviteterna.

Bålsta:

Aktiviteten i Bålsta drog igång strax efter klockan 12. Ett tiotal aktivister och partimedlemmar ställde upp sig utanför ingången till Bålsta Centrum för att dela ut flygblad och prata med allmänheten. Åtgången på flygblad var god och ett flertal diskussioner om de globalister som flygbladet informerar om var snart igång.

Bland annat kom det fram en äldre herre som sade att han hade varit bankman förr i världen och därigenom kommit att göra affärer med en viss George Soros. Affärer som tydligen hade resulterat i stora förluster för den bank som mannen arbetade för. Han sade sig även sympatisera med Motståndsrörelsen och önskade aktivisterna lycka till innan han gick in i köpcentret.

Även en man som sade sig vara amerikansk-svensk jude stannade till för att diskutera Motståndsrörelsens syn på invandringspolitik och ras. Mannen höll med om att Sverige och västvärlden hade tagit in alldeles för många människor av fel typ, men hävdade att det är det generösa bidragssystemet och avsaknaden av krav på de invandrare som kommer hit som är problemet. Han ansåg att det var invandrarnas kultur som var problemet.

Aktivisterna på plats kontrade då med att det främst är gener som styr människans beteenden och att de olika raserna därför alltid av naturen kommer att bete sig på olika sätt. Vilket till exempel är varför vita samhällen, oavsett var någonstans på jorden de befinner sig, alltid uppvisar väldigt många likheter med varandra. Mannen höll inte med aktivisterna, men han var hövlig, och efter en stunds samtal så tackade han för sig och gick därifrån.

Efter ungefär en timme på plats kom en väktare ut från köpcentret och ifrågasatte Motståndsrörelsens rätt att stå där utanför entrén och dela ut flygblad. Aktivisterna upplyste honom om att det är en grundlagsstadgad rättighet att opinionsbilda på allmän plats i Sverige, varpå han bytte taktik och försökte argumentera ner motståndsmännen istället. Efter att ha stått där en ganska lång stund och diskuterat gav han till slut upp, eller tröttnade, och försvann in igen genom en sidoingång.

Strax därefter så avrundades aktiviteten och motståndsmännen begav sig från platsen. När aktivisterna hunnit ett hundratal meter svängde en polisbil in mot köpcentret och aktivisterna såg även en andra polisbil stå parkerad en bit längre bort från köpcentret. Farbror blå var tyvärr lite sent på bollen den här gången.

Eskilstuna:

Solen sken och globalistflygbladen gick åt snabbt på Fristadstorget. Två rasfrämmande ordningsvakter började så småningom stryka runt kring aktivisterna för att leta upp en ”ordningsstörning”. När de funderat ett tag kom de på att ett par av aktivisterna stod lite för nära entrén till en galleria och att kunderna kände sig ofredade. En långdragen och gnällig diskussion inleddes av väktarna men när de fått förklarat för sig att aktivisterna varken stod i vägen för entrén eller brydde sig om ordningsvakters åsikter kände de sig nödgade att tillkalla polis.

En polispatrull dök snart upp och bekräftade, precis som aktivisterna påtalat, att flygbladsutdelningen varken var i vägen för entrén eller utgjorde något ofredande. Som en liten skvallerbytta i lågstadiet stod vakten och gnällde till poliskvinnan över hur aktivisterna inte brydde sig om vad han sade och att de hindrade gallerians ”business” som enligt honom ”ju är nummer ett”.

Polisen hörsammade dock inte hans gnäll och avlägsnade sig snart men vakterna stod trotsigt kvar framför de flygbladsutdelande aktivisterna, nu själva i vägen för entrén och den viktiga ”businessen”. Efter ett tag började de dock frysa och gav således upp sin lilla ”stand-off”.

Aktiviteten fortlöpte och förutom en hispig tant och några tramsiga *CENSUR*-ungar var reaktionerna positiva. Aktivisterna gavs många tummar upp och uppmuntrande rop som ”kämpa på grabbar!”. Inga fler direkta störningar uppstod och efter totalt tre timmars utdelning avslutades aktiviteten och aktivisterna begav sig vidare för att göra aktivisttestet.

Om du också känner att samhällsutvecklingen är på väg åt fel håll och vill ändra på den saken, ansök om medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen idag!