Tre ”ensamkommande” döms för att ha gruppvåldtagit flicka

BROTT. På ett så kallat stödboende för ensamkommande blev en flicka gruppvåldtagen i mitten av september av tre rasfrämlingar. Alla tre gärningsmännen har nu blivit dömda till fängelse respektive sluten ungdomsvård samt till att betala skadestånd till offret.

I mitten av september gruppvåldtog tre ”ensamkommande” en minderårig flicka på ett så kallat stödboende i Stockholmstrakten för ungdomar medan personalen låg och sov.

— En flicka kommer dit och blir helt enkelt utsatt för en gruppvåldtäkt av tre personer. Målsäganden är under 18 år – jag kommer inte gå in mer på hennes ålder, har åklagare Anna Hankkio tidigare sagt.

”Jag låg å grät när ni höll på, jag grät efter jag sa att de räcker och jag sa nej men ni lyssnade inte å jag kände mig redan död där jag orkade inte”, skrev flickan bland annat i ett meddelande till en 17-åring några dagar efter övergreppet.

De tre gärningsmännen ska enligt uppgift vara en 18-åring och två 17-åringar, de ska dock alla ha nekat till brott men berättat att de haft sex med flickan. Nu döms de för grov våldtäkt.

Bland åklagarens bevisning fanns en film och en ljudfil som flickan hade spelat in med sin mobiltelefon. Två av de nu dömda förekommer i ljudfilen där de ”tycks be om ursäkt för vad som har hänt, vilket talar för att den sexuella samvaron inte varit frivillig och ömsesidig”.

Om själva rubriceringen skriver rätten: ”Med hänsyn till att det var tre personer som förgrep sig på målsäganden och särskilt då det var flera som hade samlag med henne samtidigt ska brottet rubriceras som grov våldtäkt”.

Den rasfrämling som enligt uppgift är 18 år döms till två års fängelse. De två andra döms till sluten ungdomsvård i tio månader vardera och alla tre ska tillsammans betala skadestånd till flickan om 165 000 kronor.

Källa:
Tre ungdomar döms för gruppvåldtäkt på flicka – ”Kände mig redan död”