Banger kastades i skolmatsal – poliser och lärare till sjukhus

STOCKHOLM. På torsdagen satt elever, lärare och två poliser och åt lunch tillsammans på en skola i Tumba när någon helt plötsligt kastade in en banger i skolmatsalen. Flera lärare och de båda poliserna fick efteråt uppsöka sjukvård för hörselbesvär i samband med smällen. 

Titt som tätt besöker närpolisen Storvretens skola som ligger i Tumba i Stockholm för att äta med eleverna i matsalen. Vid lunchtid på torsdagen, då två poliserna satt och åt tillsammans med eleverna och lärarna, ska någon ha kastat in en banger i matsalen.

— Vi hade besök på skolan av våra närpoliser. De är ofta här och då äter de med våra elever i matsalen. De satt härinne och helt plötsligt öppnades dörren och någon kastade in det polisen kallar bangers, någonting som smällde högt, säger Carina Nygårds, tillförordnad rektor på skolan.

Matsalen utrymdes och fler poliser kallades till platsen. Inga barn ska ha skadats i samband med händelsen. De två poliserna som befann sig i matsalen och även ett antal lärare ska ha känt av hörselbesvär i samband med smällen och behövde uppsöka sjukvård.

Skolan stängde efter händelsen för dagen och under torsdagseftermiddagen ska det ha hållits flera krismöten på skolan. De elever som befann sig i matsalen vid händelsen har förhörts av polisen.

Polisen kommer att upprätta en anmälan om misshandel, med det finns i dagsläget ingen misstänkt.

Källa:
Banger kastades i skolmatsal – två poliser till sjukhus