Polisen ”kraftsamlar” efter våldsdåd i invandrartäta Stockholmsförorter: ”Vi stärker vår närvaro”

BROTT. Efter dödsskjutningar i Rinkeby och en detonerad handgranat i Vårby gård som tog en oskyldig mans liv kommer nu polisen att ”stärka sin närvaro”.

I två av Stockholms mer invandrartäta förorter har det hänt flera våldsdåd på kort tid, varpå polisen nu beslutat att ”stärka sin närvaro” i dessa.

På nyårsafton blev en 20-årig man skjuten till döds i ett så kallat knarkgarage i Rinkeby som ockuperas av kriminella.  För en vecka sedan, söndagen den 7 januari, plockade en olycklig förbipasserande man i 60-årsåldern upp en handgranat från marken vid Vårby gårds tunnelbanestation. Handgranaten detonerade och mannen fördes till sjukhus, dock kunde hans liv inte räddas.

— Vi kommer under den närmaste tiden att öka vår synlighet i Vårby gård. Det handlar även fortsättningsvis om att fånga upp vittnen men också om att sätta press på de kriminella för att få fram vad som har hänt, säger Andreas Callin.

Gällande mordet i Rinkeby har polisen fortfarande ingen misstänkt. Callin uppger dock att polisen nu ”måste få bort vapen och minska konflikterna för att öka tryggheten”.

Polisen går även ut med en uppmaning till allmänheten om att larma om man stöter på ett misstänkt farligt föremål.

— Även om den legat där ett tag så vill vi uppmana folk att inte röra någonting som man misstänker kan vara farligt. Ring hellre polisen en gång för mycket, säger Bertil Olofsson, som är chef för nationella bombskyddet

Källa:
Polisen stärker bevakningen efter dåden i Rinkeby och Vårby gård