Antalet grova våldsbrott eskalerar i Stockholm – polisen ska ”intensifiera” arbetet

GROVA VÅLDSBROTT. Polisen i Stockholm går nu ut och meddelar att arbetet mot grovt kriminella personer och nätverk ska ”intensifieras” i år. De har även ett uttalat mål om att antalet skjutvapnen ska minska, handgranater ska bort och våldskurvan ska ”brytas”.

Polisen i region Stockholm har för tillfället 660 pågående förundersökningar som rör grova våldsbrott. Dessa våldsbrott innefattar bland annat mord och mordförsök, våldtäkter, människorov och utpressning. Förutom detta så pågår det även ett stort antal utredningar rörande annan brottslighet som också kan anses som grov,  som exempelvis rån där skjutvapen har använts.

— Vi har ett ansträngt läge. Vi måste få stopp på skjutningarna och antalet skjutvapen ska minska och våldskurvan ska brytas, säger Ulf Johansson som är regionpolischef i Stockholm, på polisens hemsida.

Polisen uppger därför att arbetet mot grovt kriminella personer och nätverk nu under året ska ”intensifieras”. Deras uttalade mål är då alltså att ”antalet skjutvapen ska minska, handgranaterna ska bort och våldskurvan ska brytas”.

Källa:
Grova våldsbrott staplas på hög i Stockholm