Politiker vill flytta Pridejippon till förorterna – Skarpnäck nästa

KULTURMARXISM. Skarpnäcks politiker vill att Pridejippon nu ska ta sig ut till förorterna, inledningsvis till Skarpnäck. De vill då bland annat att homoflaggan ska hissas upp utanför stadsdelsförvaltningen samt anordna lokala aktiviteter som exempelvis seminarium och debatter.

Politiker önskar nu att Skarpnäcks stadsdelsförvaltning ska samarbeta med kulturmarxistiska Stockholm Pride, Europride och det lokala föreningslivet för att från och med i år börja arrangera olika homoaktiviteter lokalt.

Politikerna i Skarpnäcks stadsdelsnämnd vill, till en början, att Pridefestivalen ska ”firas” lokalt i Hammarby-Skarpnäck redan från och med sommaren 2018. Förslaget initierades av oppositionen, men även majoriteten har anslutit sig.

— Pride måste komma ut i förorten och nå fler människor, säger Kristina Lutz (M), vice ordförande i stadsdelsnämnden.

Som förslag på aktiviteter nämns exempelvis seminarium i Skarpnäcks kulturhus, debatter och konserter på ungdomsgårdarna i stadsdelen samt en turnering vid Flatenbadet. Lutz vill även att de boende i stadsdelen ska komma med förslag på aktiviteter som kan främja homokulturen.

— De värderingar som Pride står för som kärlek, tolerans och öppenhet behöver diskuteras och spridas, säger Lutz.

Man vill vidare även att homoflaggor ska hissas utanför stadsdelsförvaltningen kontor i samband med Pridefestivalen som är mellan den 27 juli och den 5 augusti. Det uppges att stadsdelsförvaltningen ska vara positiv till förslaget samt att ärendet kommer att beslutas om i februari.

Källa:
Pride ska firas lokalt i Skarpnäck