Nya grepp i Södertälje

AKTIVISM. Näste 1 beslöt sig för att testa ett nytt upplägg på sin aktivism den första helgen i februari. Det skulle visa sig vara mycket lyckat!

På förmiddagen den 3 februari samlades ett trettiotal partimedlemmar och aktivister ur Näste 1 i närheten av Södertälje för en dag fylld av aktivism. Tanken var att börja dagen med en flygbladsutdelning till så många hushåll som möjligt runt om i Södertälje. Därför delades deltagarna upp i mindre grupper, om tre till fem man i varje, för att kunna täcka ett större område.

Då vädret var relativt kyligt tyckte nog de flesta att det var skönt med en promenad för att få upp värmen. De sju grupperna såg till att över 4000 hushåll fick ta del av Nordiska motståndsrörelsens nya, mer valinriktade flygblad som lanserades på Aktivistdagarna helgen innan.

När den mer basaktivismsinriktade flygbladsutdelningen var slutförd omgrupperade dagens deltagare hemma hos en kamrat, där denne bjöd på mackor och varm choklad. Mycket uppskattat! Efter detta skickades grupperna ut igen. Denna gång för att sätta upp ett antal banderoller på väl valda platser runt om i Södertäljeområdet.

När detta var utfört samlades kamraterna igen. Man skulle ta pendeltåget till nästa destination. Det hade nämligen blivit dags för dagens höjdpunkt, en offentlig aktivitet i Södertälje centrum! Fyra fanbärare ställde upp sig rygg mot rygg utanför entrén till varuhuset Kringlan, nära ingångarna till både H&M, Stadium och Dressman. Detta visade sig vara ett smart drag då massvis av fotgängare var ute och gick på stan den här dagen. Flygbladen gick åt i en mycket hög takt, och flera diskussioner var igång ganska snart.

Ett antal personer gick fram och gav beröm och uppmuntrande ord till de närvarande aktivisterna. Men inte alla var lika glada och trevliga. Bland det första som hände var att en medelålders man kom fram och påstod att alla minsann var vita i Södertälje, men även om de nu inte skulle vara det så är vi ändå alla precis likadana på insidan. Sen sprang han därifrån. Även en tant kom fram och var otrevlig mot en av aktivisterna. Sen, när hon upptäckte att hon blev filmad, blev hon arg och krävde att filmen skulle raderas. Aktivisten hon varit otrevlig mot sade då att hon fick klaga bäst hon ville, men att hon fick finna sig i att bli filmad om hon beter sig illa på allmän plats. Då gick hon iväg till närmsta polisman för att klaga, varpå han upplyste henne om att det är tillåtet för envar att filma på allmän plats.

En trevlig lokalbo med stort skägg och barnvagn uttryckte något som kanske många Södertäljebor som gick förbi Näste 1:s flygbladsutdelning tänkte den här dagen. Han gick fram till en av aktivisterna och sade -“Tänk, när jag gick över torget där så hörde jag att det spelades turkmusik, och så blev jag nedstämd, men sen så gick jag några steg till och fick syn på era fanor, och då blev jag på glatt humör igen!”

Totalt kom ungefär 10 personer och sade att de skulle rösta på Nordiska motståndsrörelsen i valet 2018. Efter enbart en och en halv timme på gatan var de medtagna flygbladen slut och aktiviteten avrundades. Väl tillbaka vid bilarna beslöt sig polisen, som hittills hade betett sig avvaktande och korrekt gentemot Motståndsrörelsens medlemmar, för att stanna flera av bilarna för sedvanliga trakasserier av chaufförerna. Bland annat åsiktsregistrering och nykterhetskontroller. Detta trots att samma polismän hade stått på stan och observerat motståndsmännen i flera timmar innan dess – och rimligtvis då borde ha kunnat notera om någon av dem hade stått och druckit alkohol samtidigt som de delade ut propaganda till allmänheten.

Näste 1:s nya upplägg, där dagen inleds med mer fokuserad och traditionell basaktivism, följt av en offentlig aktivitet på samma ort, visade sig vara väldigt lyckat. Ungefär 5000 av de nya valflygbladen delades ut på en och samma dag och på samma ort, samtidigt som vi visade vår närvaro på gatan. Förhoppningsvis inser många svenskar att det bara finns en sann opposition till den nu rådande makten, och bara en väg till ett fritt och enat Norden – Nordiska motståndsrörelsen!