Fritidsledare åtalas för en rad grova sexualbrott mot barn – filmade pojkar i duschen

BROTT. En pedofil som arbetat som både fritidsledare och lärare åtalas nu för att under fem års tid filmat pojkar i duschar och omklädningsrum. Åklagaren säger att någon annan påföljd än fängelse för mannen är uteslutet.

En manlig anställd på en grundskola i Sigtuna åtalas nu för flera grova sexualbrott mot barn. Mannen har jobbat som fritidsledare och lärare och har bland annat haft som uppgift att hjälpa barnen byta om. Väl i omklädningsrummen ska han ha filmat 98 unga pojkar med sin mobilkamera. Filmandet har pågått mellan åren 2012-2016.

— Det är en man som, i fem års tid, filmat nakna pojkar i omklädningsrum och duschar. Mannen har jobbat som fritidsledare och lärare och har bland annat haft som uppgift att hjälpa barnen byta om, säger åklagare Nicklas Englund.

Pedofilen greps i slutet av 2016 efter att han stod och filmade barn på ett badhus.

— Det här upptäcktes av en pappa som var och badade med sina barn. Han märkte att mannen filmade pojkar i badhuset, säger Englund.

Mannens kollegor har tidigare benämnt honom som ”gränslös” och kommunen han arbetade i ska ha haft kännedom om att han bland annat låtit barn klättra på honom på närgångna sätt samt att han har varit fysisk med pojkar.

Åtalet väcktes under tisdagen och huvudförhandlingen kommer att hållas vid Attunda tingsrätt. Englund säger även att någon annan påföljd än fängelse är uteslutet.

Mannen är åtalad för grovt barnpornografibrott, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt övergrepp mot barn alternativt sexuellt ofredande i nio fall och kränkande fotografering i fem fall.

Källa:
Fritidsledare åtalas för sexbrott mot barn