Efter bråket på vårdcentralen i Skärholmen: Läkaren och hans följeslagare häktade för mordförsök

SKÄRHOLMEN. Läkaren och majoriteten av hans följeslagare som kom till en vårdcentral förra veckan och började bråka är nu häktade för mordförsök.

På tisdagsmorgonen förra veckan kom en före detta anställd läkare och hans sällskap på fyra personer till en vårdcentral i Skärholmen och började bråka. Läkaren hade krävt tillgång till en lokal som han tidigare hade använt men när han nekades detta började alla fem istället att bråka och slåss med personalen.

Alla fem männen greps  på plats och i fredags häktades läkaren och tre av de andra männen på sannolika skäl misstänkta för mordförsök. Den femte mannen, som enligt uppgift är under 18 år, släpptes i onsdags.

Läkaren, som även arbetat som plastikkirurg, har flera gånger fått hård kritik av Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Han drev tidigare en privat klinik i Stockholm där han bland annat gett en patient otillräcklig bedövning vid en bröstförstoring, som dessutom misslyckades. En annan av hans patienter fick föras akut till sjukhus efter en illa utförd bukplastikoperation. Patienten hade då varit i mycket dåligt skick.

Våren 2016 förbjöd även IVO kliniken att utföra kirurgiska ingrepp. Förbudet ska dock endast ha gällt själva kliniken och inte specifikt den inkompetenta läkaren.

Källa:
Läkaren häktad för mordförsök i Skärholmen