Efter hot och gängbråk – livsmedelsbutik i Kumla tvingas sätta in fler väktare

KUMLA. En livsmedelsbutik i Kumla har under den senaste tiden haft stora problem med bland annat hot och gäng som vill bråka. Butikschefen har därför tvingats sätta in fler väktare.

ICA Maxi i Kumla under en lång tid utsatts för både hot, gäng som bråkar och snatteri. Butikschefen Gustav Johansson har nu därför tvingats att sätta in fler väktare.

— Personer har försökt köpa ut tobak och alkohol till minderåriga och då har vi sagt nej. Men vissa personer tar inte ett nej och då blir det tjafs. Det är för mycket för vår personal att ta hand om. En kassörska har fått ta emot hot, säger Johansson.

En annan gång cyklade en kvinna in, satte sig ned och knäppte upp en öl mitt i butiken. Utöver det har det flera gånger hänt att drogpåverkade personer kommit in och ställt till med bråk.

— Vi har alltid haft väktare, men nu har vi märkt på sista tiden att vi behöver sätta in fler och det är vad vi har gjort nu från och med den här veckan, säger Johansson.

Johansson uppger sig vara mån om att ta sitt ansvar, men han vill även se en förändring på längre sikt. Förra veckan bjöd han därför in kommunen och polisen till butiken för ett möte.

— Det finns ett medborgarlöfte från polisen om att alla Kumlabor ska ha det lugnt och tryggt i centrum, konstaterar Johansson. Att de som stökar i butiken flyttar ut på gatorna gör ju inte situationen bättre så jag vill veta vad vi kan göra tillsammans.

Han säger vidare att både polisen och kommunen ska ha lyssnat till problemen. De ska även ha sagt att de kommer tillbaka om en vecka med ett förslag på vad de kan göra för att hjälpa.

Källa:
Livsmedelsbutik i Kumla tvingas sätta in fler väktare