”Flyktingboende” brann i Bromsten – man gripen för att ha anlagt branden inifrån

STOCKHOLM. Under söndagsmorgonen började det att brinna i ett så kallat flyktingboende i Bromsten. Enligt uppgifter ska branden vara anlagd inifrån huset och en person sitter nu anhållen misstänkt för mordbrand.

På söndagsmorgonen började ett så kallat flyktingboende att brinna i Bromsten. Räddningstjänsten var dock snabbt på plats och kunde släcka branden.

— Det hade brunnit på båda våningarna, men vi släckte den relativt snabbt, säger Hampus Nordenblad vid Stockholms räddningsledningscentral.

Fyra personer ska enligt uppgift ha ådragit sig lättare skador och två personer har förts till sjukhus. Enligt polisen är det sammanlagt 13 skäggbarn som står skrivna på adressen.

— Det används som ett HVB-hem och används som flyktingboende, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmpolisen.

Vid 14-tiden meddelade polisen att en man i 30-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mordbrand. Enligt Aftonbladet ska den misstänkta ha anlagt branden inifrån boendet. Detta är dock uppgifter som annan slaskmedia har valt att lämna utanför.

— Mannen greps i anslutning till boendet. Han är skäligen misstänkt och det ska inte handla om ett hatbrott, men jag kan inte gå in på motivet, säger Eriksson.

Under söndagen ska det ha hållits förhör både med den misstänkte och vittnen.

Källor:
Fullt utvecklad villabrand – en har gripits
Man i 30-årsåldern anhållen misstänkt för mordbrand på ett flyktingboende