Rabiata ordningsvakter och tillrättavisningar – Näste 1 på Odenplan

AKTIVISM. Onsdagen den 7 mars hade Näste 1 en offentlig flygbladsutdelning mitt i rusningstrafiken på Odenplan i Stockholm. Trots att deltagarna bara var där i strax över en timme hann det uppstå flera heta situationer.

Strax efter klockan 16:30 under onsdagskvällen samlades runt 15 partimedlemmar och aktivister från Näste 1 för att dela ut Nordiska motståndsrörelsens valflygblad till allmänheten på Odenplan. De flesta som rörde sig mellan tunnelbanan och bussarna på torget verkade stressade. De tittade ner i marken eller stirrade rakt fram och låtsades som att de inte blev erbjudna några flygblad. Men tack vare att det var så många människor på platsen var det ändå mycket av Motståndsrörelsens propaganda som bytte ägare.

Till en början var allting lugnt. I alla fall så lugnt det nu kan vara mitt i rusningstrafik på Odenplan. Men efter ungefär 20 minuter kom det två rasfrämmande ordningsvakter till platsen, en kvinna och en man. De stormade in och började gasta om att vi ”inte fick” dela flygblad på den här platsen. Mannen var den som var mest aggressiv. Han gick fram till en av partimedlemmarna och började att rent fysiskt försöka knuffa bort honom.

När Nästets kameraman gick fram för att filma situationen, försökte mannen slå kameran ur handen på honom och började gorma om att han inte ville bli filmad. Kameramannen fredade sig genom att ge ordningsvakten en knuff för att få bort honom. Då hette det helt plötsligt ”våld mot tjänsteman” och att han skulle tillkalla polisen, varpå han blev upplyst om att det var han som hade börjat använda våld och att polisen gärna fick komma till platsen.

Två ordningsvakter till (som inte heller ville bli filmade) kom dit strax därefter och ytterligare någon minut senare började det att välla in poliser. De hörde sig snabbt för om vad som hade hänt och tog sedan ordningsvakterna åt sidan för att läxa upp dem. Därefter hördes det inte så mycket som ett pip från dem.

Men det var inte det mest spännande som skulle komma att hända den här kvällen. Knappt fem minuter efter incidenten med ordningsvakterna var det en man som slog en kvinnlig partimedlem i ansiktet när hon räckte fram ett flygblad. Enligt vad kvinnomisshandlaren själv sa när han fick gråta ut i lokaltidningen Stockholm Direkt dagen efter så hade han enbart visat ”tydligt nej tack” när han blev erbjuden propagandan. I själva verket var det dock ett slag som tog i ansiktet på kvinnan, även om det inte var hårt.

En aktivist som stod precis bredvid såg hela incidenten och reagerade kraftfullt och resolut genom att greppa tag i mannen och slänga ner honom på marken samtidigt som han ropade ”Du rör inte våra kvinnor!”. Polisen var snabbt där och omhändertog aktivisten, som dock bara kördes iväg och släpptes i en annan del av staden.

En lustig händelse var när en svensk man dök upp och började älta förintelsen med en av aktivisterna, vilket sker relativt ofta. För ovanlighetens skull kom det dock fram en rasfrämling som tog aktivisten i försvar genom att påpeka att det finns en hel del oklarheter i den officiella historieskrivningen.

När lite över en timme hade förflutit beslutade ansvarig på plats att aktiviteten skulle avrundas och dagens deltagare begav sig hemåt igen.

Var med på gatorna och sprid det nationalsocialistiska budskapet du också! Skicka in en ansökan till Nordiska motståndsrörelsen redan idag!