Sex personrån i Johanneshov på en vecka – två under pistolhot

JOHANNESHOV. På kort tid har det skett sex rån i samma områden, varav två av offren blivit hotade med pistol. Polisen uppger att de inte har någon misstänkt.

Mellan den 7 till 13 mars har det inträffat fem rån och ett rånförsök i området Hammarbyhöjden-Johanneshov-Dalen. Det grövsta ägde rum på Mariestadsvägen vid 16-tiden i tisdags. En man hade gått på gångvägen i riktning mot Hammarbyhöjdens IP där denne stoppats av fyra gärningsmän, varav två var kvinnor.

De hade då försökt att få hans mobiltelefon och hans ring, men när han hade sagt nej tog de fram en pistol och slog honom till marken. Väl på marken riktade de pistolen mot honom och frågade om han ville dö. Han blev därefter slagen med pistolen i både bröstet och huvudet. Rånarna fick slutligen med sig hans saker och försvann från platsen.

I ytterligare två av de andra rånen blev även offren misshandlade. Ett av rånen var en bilstöld, då en bilist blev stoppad på Åsgärdevägen av två maskerade män som riktade en pistol mot föraren och krävde att han skulle kliva ur bilen. Efter det körde de iväg med fordonet.

— Det är ovanligt många rån på kort tid. Vi har sett liknande skeenden i bland annat Kärrtorp för inte allt för länge sedan. I de här fallen är tillvägagångssätten och signalementen inte helt överensstämmande även om det finns vissa likheter, säger Daniel Granström, kommunpolis i Globens lokalpolisområde.

Polisen meddelar dock att inte lyckats hitta någon misstänkt för något av rånen.

Källa:
Sex rån på en vecka i Johanneshov