Första spadtaget på ett bygge kostade 117 000 kronor

SOLNA. Nyligen hölls en så kallad ceremoni för att se det första spadtaget tas på platsen där ett blivande trygghetsboende ska byggas. Hela kalaset gick på 117 000 kronor. 

I februari hölls en så kallad ceremoni för att ett första spadtag skulle tas där ett blivande trygghetsboendet ska byggas av den kommunala bostadsstiftelsen Signalisten i Solna i Stockholm. Av de 90 personer som var inbjudna till spadtags-evenemanget var det 35 personer som hade tackat ja.

På plats fanns representanter för Signalisten, byggbolaget Lindbäcks Bygg AB och politiker från både Alliansen och oppositionen.

Eventbolagen Utsikt stod för själva arrangemanget och hade lämnat en offert på 128 000 kronor där tälthyra, diverse utrustning och arbetstimmar var inräknade. Tältet var den dyraste posten på 36 900 kronor, en tjänst som det i efterhand visade sig hade gått att få mycket billigare hos andra företag.

Signalistens kommunikationschef Åsa Hart har dock meddelat att det hade skett ett misstag gällande den första fakturan som de betalade. Hon säger vidare att eftersom att misstaget upptäcktes, lyckades de få ner den ursprungliga fakturakostnaden från 128 504 kronor till ”endast” 117 504 kronor.

Den slutgiltiga kostnaden per gäst, för att se ett spadtag tas, landade på 2 350 kronor.

Källa:
Ett spadtag för 117 000 kronor