20 000 bilister i Stockholm informerade om demonstrationen på lördag

Precis som förra veckan tog sig aktivister och medlemmar från Kampgrupp 101 ut i morgonrusningen längs Stockholms vägar, för att informera om den kommande demonstrationen i Stockholm nu på lördag.

Strax innan kl 7 ställde man upp sig med en banderoll med texten ”DEMONSTRATION – STOCKHOLM 25/8 – NORDISKA MOTSTÅNDSRÖRELSEN”, flankerad av två fanor, på en gångbro över E4:an. Den första kvarten strömmade bilarna på i något högre frekvens i södergående riktning samt att morgonsolen troligtvis bländade norrgående trafik, varför man valde att ställa sig vända in mot stan.

Efter ett tag dök det upp ett par nyfikna poliser som faktiskt agerade både vänligt och korrekt. Efter att ha presenterat sig önskade de aktivisterna lycka till innan de åkte vidare. De återvände dock lite senare för att kolla läget, då ”allmänheten” hade ringt och sagt att man stod nere på vägbanan. Polismannen höll med om att det var typiskt att folk skulle behöva oja sig så mycket bara för att det var motståndsmän som stod där. Efter en kort ordväxling tackade de av igen och åkte vidare.

Efter ungefär 20 minuter på plats hade det, precis som man hade förväntat sig, blivit ordentliga köer på väg in emot stan. Så man ställde då upp i motsatt riktning och fortsatte som tidigare. Flödet på bilar var enormt bra och med en ”clicker” kom man fram till att det passerade strax över 100 bilar i minuten. Detta innebär att man fick ut budskapet till åtminstone 20 000 personer under de 2,5 timmarna man stod där.

Som vanligt fick kämparna mottaga både höjda högerarmar, otaliga ”tummen upp”, glada tillrop och glada vinkningar i surret av alla tutor som ekade längs motorvägen. Självfallet kom det även upp några gängliga långfingrar och rabiata skrik genom takluckorna. Men snopet måste det ha känts för rasfrämlingen som i sin upprymdhet och ilska trampade till på gasen för att i nästa sekund köra rätt in i bilen framför.

När flödet av bilar hade börjat sina igen efter 2,5 timmar avslutades aktiviteten och man begav sig åter till jobb och studier efter en effektiv och lyckad aktivitet.

Var du möjligtvis en av alla förbipasserande folkkamrater, eller känner du att det inte hade varit omöjligt att hjälpa till vid en liknande aktivitet? Gör det enda rätta och skicka in en ansökan för att boka ett informationsmöte. Se även till att dyka upp på demonstrationen nu på lördag oavsett om du är medlem eller ej. Nu tar vi tillbaka vårt land – ut med förrädarna ur riksdagen!