Mikael Damberg (S) delade ut flygblad till fotbollssupportrar – utreds för brott

STOCKHOLM. Efter en fotbollsmatch i Solna bestämde sig socialdemokrater för att stå utanför arenan och dela ut valflygblad till supportrarna. De hade dock ingen tillstånd och utreds därför nu för brott.

Mikael Damberg.


Söndagen den 26 augusti spelade AIK mot Trelleborgs FF hemma på Friends arena i Solna i Stockholm. På matchen befann sig över 13 000 fotbollssupportrar som kunde se hemmalaget ta hem segern med 2-0.

Efter matchen hade dock näringsminister Mikael Damberg (S) och före detta justitieministern Thomas Bodström (S) bestämt sig att stå utanför arenan och dela ut valpropaganda.

Men på området där Damberg och Bodström delade ut flygbladen tillåts normalt inte allmänna sammankomster av säkerhetsskäl.

Solnas lokalpolisområdeschef Anders Rissel uppger att politikerna inte hade något beviljat tillstånd och därför har man nu inlett en förundersökning om brott mot ordningslagen.

De båda sosseherrarna har avböjt att kommentera ärendet, men partiet uppger att man kommer avvakta tills dess att polisutredningen är klar.

Källa:
Dambergs flygbladsutdelning utreds av polis