Offentlig aktivitet och föredrag i Stockholm

Under nationaldagen den 6 juni hölls en offentlig aktion i Stockholms stad med efterföljande middag och föredrag. Dagen bjöd på vackert väder, god mat och intressant föreläsning av Vera Oredsson.

Dagen började på Stockholms gator där en flygbladsutdelning anordnades i det varma junivädret. Runt trettio man spred organisationens partiprogram till svenskar under denna dag, som numera blivit mer en hyllning till underkastelse och kulturmarxism än kärlek till det egna folket.

Man vandrade Drottninggatan fram utan störningar för att sedan komma fram till korsningen Fredsgatan/Drottninggatan där polis slog upp en mur och lät förklara att hela Gamla stan, Mynttorget och Rosenbadsområdet var ett PL24-område och att organisationen inte fick vistas där. Någon förklaring till varför fick man inte. Efter överläggande sinsemellan valdes en alternativ väg ner mot Slussen och Medborgarplatsen där flygbladsutdelningen kunde fortsätta, med störande av endast ett fåtal PK-människor som beklagade sig till ordningsmakten över organisationens grundlagsskyddade rättigheter att sprida sitt budskap.

Vid tretiden på eftermiddagen var det samling för gemensam avresa mot lokalen med middag och föredrag. Efter de sedvanliga hälsingarna och kaffe intogs ljuset av dagens föreläsare: Vera Oredsson, författarinna till boken När flaggstängerna blommade och partiledare för det numera nedlagda Nordiska rikspartiet.

Vera är född i Tyskland och levde där även under Adolf Hitlers regeringstid. Hon var även, liksom de flesta andra barn, medlem i Hitlerjugend. Fördraget skildrade tiden i Tyskland under nationalsocialismens styre och hur det var att växa upp där. Var det verkligen så fruktansvärt som vi idag får höra? Agade man barn? Levde folket i skräck? Som alltid bjöd Vera på intressant fakta om hur det egentligen var och stod till. Hur den sunda inställningen till livet och uppväxten kantades av gemenskap och kärlek. Vera delade även med sig av de många år av kamp-erfarenhet och vad man bör se upp med för att undvika historiens misstag. Alla som har möjlighet bör ta tillfället i akt att prata med, lyssna och läsa Veras bok. Hon är idag ett av de få ögonvittnen vi har som skildrar sanningen om Tredje riket.

Vid sextiden vankades det mat och doften av nygrillat kött hade spritt sig i luften. Hungriga deltagare fick grillad fläskkarré med potatissallad, potatisgratäng och en fräsch sallad. Maten höll högsta kvalitet och lovordades av deltagarna. Efter middagen intogs mera kaffe och socialisering innan det var dags för avresa åt olika håll.

Hela dagen och tillställningen ses som lyckad och vi ser framemot nästa arrangemang.

dec

 

Lämna ett svar