Månadsmöte och partimiddag – Näste 1

Torsdagen den 25 maj, på Kristi himmelsfärd, hade Nordiska motståndsrörelsens Näste 1 beslutat sig för att hålla ett månadsmöte med efterföljande partimiddag, där även nästets passiva partimedlemmar var inbjudna.

Väl framme i lokalen umgicks kamraterna med varandra en liten stund i väntan på att kaffet skulle serveras. Sedan drog mötet igång. De ämnen som avhandlades var dels en avrapportering av den gångna månadens aktiviteter och dels information om vad nästet kommer att göra den närmaste framtiden, samt en del strukturella förändringar i nästet. Utan att avslöja allt för mycket så planeras det bland annat ett flertal offentliga aktiviteter i juni månad!

När mötet var avslutat så återstod det fortfarande någon timme tills dess att maten skulle serveras. Några vuxna, ett par barn och en hund gick ut på gräsmattan och spelade lite fotboll. Andra passade på att spendera lite pengar vid ett bord som hade dukats upp med CD-skivor och böcker från Nordfront Förlag. En av kampgrupperna sålde även hemmagjorda ljusstakar prydda med symboler från Tredje riket för en mindre summa.

När alla passiva partimedlemmar som hade bjudits in hade kommit på plats så kunde middagen serveras. Dagens måltid var en Shepherd’s pie, bestående av ett undre lager med köttfärs toppat av en potatis-, lök- och ostblandning, serverat med sås och en sallad. Maten var, som alltid, otroligt välsmakande och det tog inte särskilt lång tid innan plåtarna var barskrapade. Motståndsrörelsens kockar är något utöver det vanliga!

När hungern var stillad och deltagarna hade fått sig en kopp kaffe så tog nästeschef Anders Rydberg ordet. Han berättade om några organisatoriska förändringar inom nästet och utnämnde nya ansvarspositioner. Förutom det så upplyste han även om nästets behov av människor som kan ta på sig specialuppgifter inom organisationens mindre offentliga, och därmed mindre synliga, men ändock lika viktiga bakgrundsarbete. Även om man är passiv partimedlem, och kanske inte har möjlighet att vara offentlig och stå på gatan, så finns det förmodligen ändå en eller flera saker man kan göra för att hjälpa organisationen att bli mer professionell och kamparbetet mer framgångsrikt.

Blanketter där man kunde skriva ned sina kunskaper och färdigheter skickades runt bland de närvarande. Många anmälde sitt intresse och flera intressanta diskussioner hölls med nästeschefen angående ett ökat framtida engagemang.

En sak som bör nämnas är att polisens ständiga trakasserier av Motståndsrörelsens medlemmar pågick även en dag som denna. De nöjde sig inte med att åka förbi ett flertal gånger vid mötesplatsen, utan verkade närmast åka skytteltrafik på gatan utanför möteslokalen. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Vid ett tillfälle var de till och med fräcka nog att gå till fots utanför lokalen för att markera sin närvaro.

Överlag får dock dagens aktiviteter anses vara väldigt lyckade. Motståndet mot dagens repressiva, folkfientliga system växer stadigt och blir ständigt starkare. Känner du också att du har någonting att bidra till det nordiska folkets befrielsekamp? Ansök till Nordiska motståndsrörelsen idag!