Motståndsrörelsen intog centrala Göteborg

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. För att väcka uppmärksamhet kring den kommande demonstrationen den 30 september tågade Motståndsrörelsen under söndagen genom centrala Göteborg. 

Tidigare i sommar meddelande Nordiska motståndsrörelsen att man har för avsikt att demonstrera i Göteborg den 30 september under parollen ”Revoltera mot förbrytarna!”.

Den mediala hetsen har varit intensiv, likväl som polisens minst sagt uppseendeväckande beteende med brutna överenskommelserskandalösa uttalanden och besked om nya orwellianska ”demonstrationsregler”.

Under söndagen den 17/9 tågade Motståndsrörelsen genom centrala Göteborg för att väcka uppmärksamhet inför  den kommande demonstrationen den 30 september. Organisationen delade även ut flygblad till allmänheten som informerade om demonstrationen samt om parollen ”Revoltera mot förbrytarna”.

Se hela livesändningen här:

Demonstrationstågets slutpunkt var Gustaf Adolfs torg där Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg höll ett kraftfullt tal. I talet uppmanade han bland annat alla att sluta upp i Göteborg den 30 september.

— Frågan är inte om Motståndsrörelsen kommer att befria Norden, utan när!, konstaterar Lindberg.

Efter söndagens demonstration började det snabbt att spridas memes och annat material från Nordfront TV:s livesändning. En sympatisör skickade in en hyllningsfilm till Nordfront, som är ihopklippt med bilder från livesändningsmaterialet och kryddat med så kallad fashwavemusik.

Fashwave är en musikstil som framförallt har blivit populär inom den amerikanska alternativhögern. Musiken ger uttryck för en slags futuristisk 80-talsnostalgi och en längtan efter en utlovad framtid för den västerländska civilisationen som aldrig blev av.